Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε – αλλά η θεραπευτική μάλαξη μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτό!

Η θεραπευτική μάλαξη μπορεί να εξουδετερώσει τη “κακή στάση” του σώματος

«Τα περισσότερα άτομα αντιμετωπίζουν κάποιο είδος ορθοστατικού άγχους», λέει ο Aaron Tanason, εγγεγραμμένος θεραπευτής μασάζ, κινησιολόγος και ιδιοκτήτης της Paleolife Massage Therapy στο Τορόντο. «Τις περισσότερες φορές [το άγχος] τείνει να εκδηλώνεται στους ώμους και το λαιμό.» Αλλά οι υπάλληλοι γραφείου, προσέξτε. Οι πιο προχωρημένες μορφές στάσης του σώματος εμφανίζονται ως πόνος ή αδυναμία στην πλάτη και γλουτέες που προκαλούνται από παρατεταμένες περιόδους καθισμάτων. Και λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη της θεραπείας μασάζ ένα αρκετά απροσδόκητο, ευτυχώς, το μασάζ μπορεί να εξουδετερώσει την ανισορροπία που προκαλείται από το κάθισμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διατηρήσετε τη δουλειά του γραφείου σας για όσο διάστημα προγραμματίζετε ένα κανονικό μασάζ

 

 Ανακουφίζει τον μυϊκό πόνο

Έχετε πόνο στους μύες; Η θεραπεία μασάζ μπορεί να βοηθήσει. «Το μασάζ αυξάνει και βελτιώνει την κυκλοφορία. Ακριβώς όπως το τρίψιμο του αγκώνα σας όταν το χτυπάτε σε ένα τραπέζι βοηθά στην ανακούφιση του πόνου », λέει ο Tanason.  Μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine, βρήκε τα οφέλη της θεραπείας μασάζ τόσο αποτελεσματική όσο και άλλες μέθοδοι θεραπείας για χρόνιο πόνο στην πλάτη.

 

Καταπραΰνει το άγχος και την κατάθλιψη

«Το ανθρώπινο άγγιγμα, σε ένα ασφαλές, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, μπορεί να είναι απίστευτα θεραπευτικό και χαλαρωτικό», λέει ο Tanason. Οι γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού που έλαβαν θεραπεία μασάζ τρεις φορές την εβδομάδα ανέφεραν ότι ήταν λιγότερο καταθλιπτικές και λιγότερο θυμωμένες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2005 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Neuroscience. Και, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που είχαν κατάθλιψη και άγχος ήταν πολύ πιο χαλαροί και χαρούμενοι και είχαν μειωμένα επίπεδα στρες μετά το μασάζ

 

Βελτιώνει τον ύπνο

Όχι μόνο τα οφέλη του μασάζ ενθαρρύνουν έναν ξεκούραστο ύπνο, αλλά βοηθά και εκείνους που διαφορετικά δεν μπορούν να ξεκουραστούν άνετα. «Το μασάζ προάγει τη χαλάρωση και τον ύπνο σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία», λέει η Lisa Marie de Miranda, εγγεγραμμένη θεραπευτής μασάζ και κινησιολόγος στο Paleolife Massage Therapy. Επίσης, τα μασάζ βοηθούν τα βρέφη να κοιμούνται περισσότερο, να κλαίνε λιγότερο και να είναι λιγότερο άγχος, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Warwick. «Τα περισσότερα RMT μπορούν να κάνουν μασάζ για βρέφη», λέει η de Miranda.Και αν οι γονείς θέλουν να το κάνουν μόνοι τους, έρχεται φυσικά. «Δεν υπάρχει πραγματικά μια συγκεκριμένη τεχνική. Ό, τι συνήθως κάνουν οι γονείς για να καταπραΰνουν το μωρό τους θα είναι αποτελεσματικό.

 

Αυξάνει την ανοσία

Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Alternative and Complementary Medicine διαπίστωσε ότι το μασάζ ενισχύει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων των ασθενών, το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο στην άμυνα του σώματος από ασθένειες. Επιπλέον, «βελτιώνει την ανοσοποιητική λειτουργία για άτομα με HIV», λέει ο de Miranda. 6. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους Την επόμενη φορά που θα χτυπήσει πονοκέφαλος, δοκιμάστε να κάνετε κράτηση για μασάζ της τελευταίας στιγμής. «Το μασάζ μειώνει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των πονοκεφάλων έντασης», λέει ο de Miranda. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία διαπίστωσε ότι μία μόνο συνεδρία θεραπείας μασάζ επηρεάζει άμεσα τον αντιληπτό πόνο σε ασθενείς με πονοκεφάλους χρόνιας έντασης.

 

 

white spa + massage

Λεωφόρος Παπανικολάου 25-27 , Πεύκα

2310 675 777

info@whitespa.gr